איך להגדיל את שימור העובדים במקום העבודה

תחלופת עובדים היא דבר שמעסיקים רבים מתמודדים איתו. הפחתת התחלופה מסייעת למעסיקים התנהלות פשוטה וצמיחה מהירה. אז איך מפחיתים תחלופה?
היו ימים בהם עובד שמתחיל לעבוד במקום העבודה, ממשיך איתו עד הפנסיה. בעבר העובדים היו מחפשים את היציבות התעסוקתית, את הפנסיה, את הקביעות. כיום, הדורות הצעירים יותר, מחפשים דברים אחרים. מבחינתם הם רוצים ריגושים, תחושת שליחות, אפשרויות קידום, למידה, הערכה אישית וחידושים. הדור החדש רוצה להתפתח וללמוד. אפשר לומר שהקצב עכשיו הוא שונה, בדיוק כמו קצב התפתחות הטכנולוגיה, כפי שבעבר התפתחה לאט יותר, וכיום ניתן לראות עדכוני טכנולוגיה חדשים ומשמעותיים בכל יום.
לכן כל עסק חייב שתהיה לו תוכנית עבודה לנושא שימור עובדים!
1. שיחות חתך ומשובים תקופתיים עם העובדים
חשוב מאוד לערוך באופן קבוע שיחות עם העובדים. השיחות יכולות להיות גם בפינת הקפה, אך כדאי לעשות גם אחת לתקופה (למשל אחת לחצי שנה) שיחת משוב תקופתית ורצינית יותר. אל תתבלבלו, בשיחת המשוב לא רק אתם מדברים, אלא בעיקר העובדים. זו בדיוק ההזדמנות של העובדים לשפוך את ליבם, להגיד איך הולך להם, מה חשוב להם, איך הם מרגישים בעבודה, האם משהו מפריע להם, האם יש משהו שהם חושבים שאפשר לשפר. כמובן, בשיחה זו גם אתם כמעסיקים יכולים לעדכן לגבי שביעות הרצון שלכם מהעובדים, וכמובן גם על הראיה שלכם קדימה לגבי תפקידם ולגבי התפתחות העסק. כדאי שהשיחה תהיה באווירה נעימה ורגועה, אפשר גם לעשות אותה מחוץ למקום העבודה, למשל בבית קפה.
2. תנו להם אופק התפתחותי
לא כל העובדים מחפשים אותו, אבל חלק מהם בהחלט היו רוצים לדעת איך הם מתפתחים בתוך מקום העבודה, האם יש אפשרויות קידום, האם ניתן לתת להם יותר תחומי אחריות. העובדים רוצים להגדיל ראש, הם רוצים עוד אחריות, הם רוצים לדעת שהם לומדים דברים חדשים. כדאי לתת לעובדים אפשרות להתקדם ולהתפתח. זה לא חייב להיות בתפקיד חדש, אבל זה כן צריך להיות בדברים חדשים שהם עושים ולומדים מעת לעת. כך גם יש להם תחושה שהם מתפתחים ומתקדמים, וגם הם רואים שמקום העבודה מתפתח בעצמו.
3. תנו להם הרגשה שמעריכים אותם
אנשים צריכים להרגיש שמעריכים אותם. ככה גם העובדים שלכם. הם רוצים לקום בבוקר עם תחושה של שליחות וסיפוק, עם תחושה שיש אנשים שמעריכים אותם, שיודעים שמה שהם עושים הוא חשוב. הדבר הזה בא לידי ביטוי גם ביחס המעסיק לעובד: האם הוא נוהג לצעוק עליו ולהתלונן על טעויות, או שהוא נוהג לשבח אותו, לאחל לו בוקר טוב, לדבר איתו, לשאול בשלומו, לעדכן על הצלחותיו בתפקיד, ועוד. העובד צריך את הפידבק החיובי, כמו כל אחד מאיתנו, הוא רוצה לדעת שמה שהוא עושה מוערך והעבודה שלו בסופו של דבר מביאה לתוצאות חיוביות.
לסיכום, שימור העובדים מסייע לכם להתמקד בעבודה ולקדם את העסק או הארגון שלכם. הוא משמר את הזיכרון הארגוני, הוא דואג לכך שלא תצטרכו לעסוק בגיוס וחפיפה של עובדים בכל שני וחמישי, ומסייע ליציבות של הארגון. ערכו משובים, תנו אופק התפתחותי, תנו הרגשה של הערכה, וראו כי אחוז שימור העובדים אצלכם בארגון ילך וישתפר.